Psikolojik Danışma

Psikolojik Danışma

15.10.2022 161

Balaban Ortaokulu-Rehberlik Servisi Birimi olarak amacımız, öğrencilerimizi gelişim dönemlerinin tüm boyutlarında desteklemektir. Bu bağlamda rehberlik servisi olarak, öğrencilerimizin kendilerini tanımaları, güçlü-zayıf yönlerini keşfetmeleri, iletişim becerilerini geliştirmeleri, problem çözme becerilerini geliştirmeleri, duygularını tanımaları-ifade edebilmeleri, akademik başarılarını arttırmaları, kariyer planlaması yapabilmeleri vb. hususlarında bireysel yada grupla psikolojik danışma süreçleri gerçekleştirmekteyiz. 

 

Psikolojik Danışma süreci okulumuzda randevulu sistem ile yürütülmektedir. Danışma için öğrenci randevu alabileceği gibi, veli yada sınıf öğretmeni de öğrenciyi rehberlik servisine yönlendirebilir ve randevu talebinde bulunabilir. Grupla psikolojik danışmada ise gruplar PDR uzmanının oluşturduğu öğrencilerle yürütülmektedir. Grupla psikolojik danışma PDR uzmanı tarafından planlanır ve öğrenci seçimi paydaşlardan bilgi alınarak PDR uzmanınca gerçekleştirilir. 

 

Balaban Ortaokulu-Rehberlik Servisi Birimi olarak psikolojik danışma süreçlerinde alanına uygun terapötik materyallerden, modern ve gelişimsel psikolojik yaklaşımlardan yararlanılmaktadır. Çözüm odaklı terapinin okullardaki etkililiği bilimsel araştırmalar ve somut örneklerle ortaya konduğundan bu yaklaşım benimsense de danışmaya gelen öğrencinin problem alanına göre farklı yaklaşımlarda kullanılabilmektedir.

 

Velilerimizin öğrencileri hakkında PDR uzmanlarımızla görüşmeleri yine randevulu sistemle gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden velilerimizin randevu alarak görüşmeye gelmeleri önem arz etmektedir.

Kaynak: https://ertugrulgazioo.meb.k12.tr/icerikler/psikolojikdanisma_6675491.html